Δείτε αναλυτικά τι θα αλλάξει επί της ουσίας στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ενόψει των playoffs μετά τις λύσεις των συμβολαίων των Κούζμιτς και Πάβλοβιτς, αλλά και την επανένταξη σε αυτό του Νίκου Παππά.

Στη θέση «5», μετά την αποχώρηση του Όγκνιεν Κούζμιτς και με δεδομένο πως ο Ραντούλιτσα παραμένει η βασική επιλογή των «πρασίνων», ο Βινς Χάντερ αναμένεται να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο, δηλαδή περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ. Ο Αμερικανός σέντερ έπαιξε ελάχιστα στην σειρά με την Λαμποράλ (περίπου 5 λεπτά κατά μέσο όρο), αλλά πλέον ο ρόλος του θα είναι αναβαθμισμένος, καθώς θεωρείται πως τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Επίσης, ανοίγει ο χώρος ώστε να γίνει μόνικος κάτοικος της δωδεκάδας κι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 4 Απριλίου και την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Στην περιφέρεια, ακλώνητοι παραμένουν φυσικά οι Διαμαντίδης, Χέινς, Καλάθης, Φελντέιν, Ουίλιαμς και Γιάνκοβιτς, ενώ την θέση που άδειασε ο Σάσα Πάβλοβιτς μένοντας ελεύθερος θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα ο – εδώ και καιρό παροπλισμένος – Νίκος Παππάς, ο οποίος επιστρέφει στις προπονήσεις της ομάδας. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός διαθέτει κι άλλες λύσεις, επομένως δεν αποκλείεται να δούμε δοκιμή και με κάποιον εκ των Μποχωρίδη, Λούντζη ή Χαραλαμπόπουλου στα παιχνίδια που ακολουθούν για τα ελληνικά playoffs. Ο τελευταίος μάλιστα μπορεί να «ανέβει» για να βοηθήσει και στο «4», εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους Γκιστ και Φώτση κατά τις επόμενες αναμετρήσεις του «τριφυλλιού».

Να σημειωθεί πως από την παραπάνω εξίσωση αφήνουμε εκτός τους νεαρούς Παπαδάκη και Κόνιαρη, καθώς αμφότεροι έχουν βρεθεί ελάχιστες φορές στο παρκέ κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν και θεωρείται απίθανο να τους δούμε να παίρνουν σταθερό χρόνο συμμετοχής στα playoffs.